Προγράμματα για παιδιά

Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 22 Ιούλιος, 2015

To Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ λειτουργεί όλη τη χρονιά παιδικα προγράμματα άθλησης και ψυχαγωγίας. Ενημερωθείτε σχετικά:

Aθλητικές Ακαδημίες

Λειτουργούν κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί, όλη την ακαδημαϊκή χρονιά, στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μοναδικό αθλητικό πρόγραμμα, που προσφέρει συνδυασμό αθλημάτων αλλά και μεμονωμένα αθλήματα όπως καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο, πετοσφαίριση, τένις, κλασικό αθλητισμό, ενόργανη γυμναστική και καράτε για όλα τα παιδιά (αγόρια - κορίτσια) ηλικίας 4-12 ετών. Σκοπός των ακαδημιών είναι η σωστή εκμάθηση των βασικών στοιχείων των αθλημάτων και η βελτίωση της φυσικής και ψυχικής υγείας των παιδιών και όχι ο αγωνιστικός αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός.
Οι δραστηριότητες γίνονται σε άριστο περιβάλλον με καθαρούς αθλητικούς χώρους, από έμπειρους προπονητές και πρωτότυπο πρόγραμμα εκπαίδευσης. Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα στους γονείς - συνοδούς να γυμνάζονται στο πανεπιστημιακό γυμναστήριο την ώρα που τα παιδιά τους συμμετέχουν στα προγράμματα των Ακαδημιών (το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει βελτίωση φυσικής κατάστασης, γενική ενδυνάμωση: διάδρομος, ποδήλατο, κωπηλατικές μηχανές, μηχανήματα ενδυνάμωσης). Λειτουργεί τα τελευταία εννέα χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Δηλώσεις συμμετοχής απο 1 Σεπτεμβίου εδώ

_______________________________________________________

AUTh Day Camp

Summer
Πρόγραμμα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών. Το πρόγραμμα, το οποίο είναι καθημερινό (Δευτ.- Παρ. 07:45-15:45), περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές και διατροφικές δράσεις, θεατρικό παιχνίδι κ.α.
Μέσα από τη διασκέδαση και το παιχνίδι δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν μια σειρά από κινητικές δεξιότητες σε ένα ευχάριστο, καθαρό και πολιτισμένο περιβάλλον. Το πρόγραμμα διαρκεί τέσσερα πενταήμερα, από μέσα Ιουνίου μέχρι μέσα Ιουλίου. Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Π.Γ., περίπου στα μέσα του Απρίλη και ολοκληρώνονται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

LIfe Skills
Προσχολικό πρόγραμμα για παιδιά 4-12 ετών, το οποίο διαρκεί περίπου 8 ημέρες και πραγματοποιείται στην αρχή του Σεπτέμβρη. Είναι καθημερινό (Δευτ.- Παρ. 07:45-15:45), περιλαμβάνει εκτός από αθλητικά-ψυχαγωγικά και μαθησιακά περιεχόμενα. Ενδεικτικά, μερικά από τα περιεχόμενα, αφορούν την επίτευξη στόχων, την κοινωνικοποίηση, τη δημιουργική έκφραση, τη μαγειρική, τα κατασκηνωτικά θέματα, τις χειροτεχνίες, την αυτοάμυνα, τη μουσική, τις φυσικές επιστήμες, τις ξένες γλώσσες κ.α. Δηλώσεις συμμετοχής απο 17 Αυγούστου 2015 εδώ

______________________________________________________

Πρόγραμμα “Σχολεία”

Πρότυπο πρόγραμμα υποδοχής δημοτικών σχολείων, το οποίο περιλαμβάνει αθλητικές/ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις. Η υποδοχή των σχολείων γίνεται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, Δευτέρα με Παρασκευή 9.00-13.00
Σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον τα παιδιά μπορούν να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν και να μάθουν μέσα από το πρότυπο πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το Π.Γ. με τη βοήθεια εξειδικευμένων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Οι κρατήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδ και τηλεφωνικά στη γραμματεία του Π.Γ.