Γιορτή λήξης Αθλητικών Ακαδημιών και Αθλοτόπων

Με μεγάλη προσέλευση και επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης των Αθλητικών Ακαδημιών του ΑΠΘ στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.

Φέτος, οι αθλητικές μας ακαδημίες συμπλήρωσαν 10 χρόνια λειτουργίας και στη γιορτή συμμετείχαν περισσότερα από  2000 άτομα. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν, έπαιξαν, στο μοναδικό αθλητικό  ¨Luna Park"  που διαμορφώνεται κάθε χρόνο για αυτό το σκοπό.


Επιπλέον, στη γιορτή παρουσιάστηκαν χορογραφίες και επιδείξεις από το πρότυπο πρόγραμμα ¨Αθλοτόποι¨, το οποίο λειτούργησε φέτος το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο σε 8 Δημοτικά σχολεία της πόλης, με συμμετοχή από 150 μαθητές και μαθήτριες. 

Το Πρόγραμμα "Αθλοτόποι" πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και για το λόγο αυτό παρέστη ο Αντιδήμαρχος εκπαίδευσης και αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, κύριος Γιώργος Δημαρέλος, ο οποίος δήλωσε:

Ήδη συζητάμε την λειτουργία του προγράμματος και για του χρόνου με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων σχολείων και την ένταξή του στο Πρόγραμμα "Ανοιχτό Σχολείο στη Γειτονιά" που χρηματοδοτεί ο Δήμος με ίδιους πόρους.

Επίσης, στη γιορτή παρέστη το μέλος της σχολικής επιτροπής του Δήμου, και συνδιοργανωτής, κύριος Στέλλιος Τσούλιας, ο οποίος ευχήθηκε με τέτοιες δράσεις και προγράμματα, τα σχολεία να παραμένουν ανοιχτά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και τα Σαββατοκύριακα.